Persoonlijke service
Breed assortiment
Hoge kwaliteit

Hoe organiseer je je 18e verjaardag?

Ben je bijna jarig en word je 18 jaar? Dan hoort daar natuurlijk een feestje bij! Organiseer een leuk feestje in huis of op een andere locatie, voor vrienden en familie. Lees snel onderstaande tips om een geslaagd feestje te organiseren.

1. Uitnodigingen en locatie

Bij een geslaagd feest hoort uiteraard een groep gezellige gasten. Deze moeten echter wel tijdig geïnformeerd zijn over het feest, de locatie hiervan en het tijdstip. Stuur de uitnodigingen per post, Whatsapp, maak een Facebook evenement of bel even rond. Doe dit echter wel tijdig zodat genoeg gasten de desbetreffende datum vrij kunnen houden, denk hierbij aan ongeveer twee maanden tot zes weken van tevoren. Doe je dit eerder…helaas dan is er de kans dat mensen het vergeten en doe je dit later, dan is de kans groot dat veel mensen niet kunnen vanwege werk, de oppas of een ander feest/evenement.

De locatie kan in eigen huis zijn als bij een afgehuurd pandje, zoals een café, sportkantine of dergelijke. Versier het met slingers, 18 jaar ballonnen en zorg dat de sfeer er gelijk goed inzit. Een openbare locatie kan altijd in overleg met de gemeente. Ook je eigen huis kan je ideaal tot feestlocatie omtoveren met een een partytent in de tuin. De locatie moet makkelijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer en parkeergelegenheid bieden voor een groot deel van de gasten. Voldoet je locatie hieraan? Waar wacht je dan op…feesten maar!

2. Snacks en drinks

Het tijdstip van het feest is erg bepalend voor de hapjes en drankjeskeuzes. Ervan uitgaande dat een gemiddeld feestje van een 18jarige s ‘avonds tot hoogstwaarschijnlijk in de nacht duurt, zijn bepaalde snacks en drankjes geschikt. Denk aan borrelhapjes zoals bittergarnituur, kleine stukjes quiche of pizza en diverse bakjes op tafel met nootjes, chips, zoute stengels en popcorn. Uiteraard kan je zelf ook aan de slag gaan in de keuken, als er tijd voor is en het budget zich ervoor leent. Qua drank moet er genoeg keuze zijn aan frisdranken, andere non alcoholische dranken en alcoholische dranken. Voor het lekkerste bier kan je een biertap huren, maar ook flessen wijn, Bacardi en andere soorten drank zijn benodigd. Vraag je gasten wat zij zoal drinken en schroom niet om te vragen of zij zelf ook een fles meenemen, dit kan namelijk voor hoge kosten zorgen als alles uit eigen zak moet worden betaald.

3. Decoratie en inrichting

Decoratie maakt een feestje leuker, bij de entree komt men al gelijk in de stemming en wanneer je 18 wordt mag dit overal terug te zien zijn. Denk aan slingers, ballonnen, borden, rietjes met decoratie of bordjes met 18 erop. De inrichting moet naar het soort feest worden neergezet. Dit houdt in; bij een dansfeest genoeg ruimte om te dansen, bij een intiem en klein feestje een kleine kring van stoelen en banken. Daarnaast kan er nog een partytafel worden geplaatst of een grote eettafel voor een spelletje bierpong.

4. Activiteiten

Zoals benoemd doet een spel zoals bierpong het goed op elk feest (uiteraard kan dit ook met een zelfgekozen drank zoals: wijn, cola, fanta, een shot et cetera). Ook spelletjes zoals 30 seconds brengen de sfeer er goed in en zorgen gegarandeerd voor een lach kick. Twister met of zonder slok op kan ook voor hilarische momenten zorgen. Haal dus diverse spellen in huis om je gasten te vermaken en maak er een gezellige avond van!

 

Contactgegevens

T. 06 14371862
E. info@partytentverhuur-twente.nl
Oldenzaalsestraat 29
7551 AN, Hengelo